Peter en Isolde Jens

Het ontstaan van

Venta Veluwe

Wij zijn Peter en Isolde Jens. We zijn getrouwd, hebben drie stoere en mooie kinderen (Hannah, Finn en Abel). We vinden het omzien naar de ander en betrokkenheid naar elkaar heel erg belangrijk. Allebei zijn we psychiatrisch verpleegkundig opgeleid. Inmiddels hebben we 25 jaar ervaring in het werken met psychiatrische problematiek.

Toen wij 25 jaar getrouwd waren ondernamen we met het gezin een roadtrip door Amerika. Kilometers en kilometers aan Amerikaans en Canadees landschap trok aan ons voorbij. In de auto (voorzien van koelbox en mega-bekers Mountain Dew) ontstonden grote dromen en bruisende ideeën: ‘Stel nou dat we de zorg ànders kunnen inrichten…’, ‘Wat als we een logeerplek kunnen bieden aan iedereen die even iéts meer nodig heeft dan alleen thuis zijn, maar die niet gelijk een opname nodig heeft…’, ’En stel nou dat dat op een prachtige, rustige, groene plek kan, waar alles zo gewoon mogelijk kan, zonder ziekenhuisbedden en rapportages in kantoren…’.

Na die vakantie in een andere wereld, bespraken we bij thuiskomst in nuchter Nederland onze dromen met een paar familieleden en vrienden. Een lieve, wijze zus zei: “Dit is geen droom…dit is een plan. Jullie gaan dit gewoon dóén”. Dat was het laatste zetje.

Twee jaren van gesprekken voeren, plannen maken, nieuwe dingen ontdekken, bouwtekeningen maken, bouwtekeningen weggooien, slapeloze nachten, wild-enthousiaste dagen, dingen doen die we nog nooit gedaan hadden en vooral heel veel steun uit allerlei hoeken, volgden. Tot we op 1 juli 2020 eindelijk de sleutel kregen van onze droomplek en we konden beginnen met de verbouwing van Horsterweg 225 in Ermelo. Een droom werd een plan en het plan werd werkelijkheid. Welkom bij Venta Veluwe!

Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Als je verdergaat op deze website, gaat Venta Veluwe er vanuit dat je hiermee instemt.